Tingvollost

Familiedrevet gårdsmeieri som lager kvit- og blåmuggoster basert på pasteurisert kumelk fra egen gård, Saghaug Gard på Nordmøre. Ystingen foregår i et eget gårdsmeieri som ble bygd i 2006. Vegg i vegg med ysteriet ligger fjøset bygd i 2009. Herfra kommer fersk melk rett inn i de to ystekarene på 700 liters kapasitet tre dager i uka. Det brukes kun pasteurisert kumelk fra egen gård til ystingen. Tingvollost sine oster har vunnet en rekke priser, både nasjonalt og internasjonalt. Blåmuggosten Kraftkar vant i 2016 prisene World Champion (verdens beste ost) under World Cheese Awards i San Sebastian, Spania - samt Champion of Champions (verdens beste ost gjennom konkurransens 29 årige historie). Alle de fire ostene til Tingvollost har vunnet medalje under World Cheese Awards.


Stavanger Ysteri

Økologisk håndverksproduksjon av ost med fokus på bærekraftige råvarer, kompetanse, godt modnede oster av beste kvalitet og dagsferske meierivarer, midt i Stavanger sentrum! De brenner for ost, lokal verdiskaping, bynært landbruk, bærekraftig kvalitetsmat og et levende nærmiljø. 


Bente Getz

Det vesle osteriet med det store smakane! Bente Getz driv Guleiksgarden i Samnanger. Her bur det og tre kyr og åtte sauer.Fra disse dyrene lager Bente mye godt. Blandt annet to faste oster: Nils og Sterke Nils, spekepølser, yoghurt og karamell. Bente er en dame med mye lidenskap for det ho driv med, samt et stort hjerte for andre mennesker. Et veldig kjekt bekjentskap som vi har gjort via Bjørnefjorden matkultur.


Garden på Dalland

Garden på Dalland er ein tradisjonell vestlandsgard på vakre Tysnes, med fokus på ekte, naturleg og berekraftig matproduksjon. På garden har dei vestlandsk fjordfe, gamalnorsk sau og ein liten flokk koselege geiter. Alt dei produserer baserer seg på gardens eigne ressursar. Dei nyttar til dømes ikkje kraftfor til dyra våre. Og er difor stolte av å kunna kalla dyra deira grasfora på lokale ressursar.


Monsatufto

Monsatufto var opprinnelig et bygselbruk under Lysekloster Hovedgård, men i 1874 ble bruket i Søvik kjøpt ut og har vært i slekten siden. I dag eier og bor Sonja Monica og Pål Skotheim på Monsatufto. Bringebæråkeren deres, med bærsorten Glen Ample, ble etablert våren og sommeren 2016 og det ble plantet ca 300 busker på drill / duk. Bærene modnes i midten av juli og ut i august. Buskene gir store og flotte bær, med den perfekte kombinasjonen av sur- og søthet en gjerne vil ha av bringebær.


Ragna Lid i Bergsdalen

Ragna produserer grønnsaker og de beste høyfjellsjordbærene. Jordbær dyrka under plast-tak ca 450 meter over havet. Hovedsesong i slutten av juli til midt i august. Sortar: Bounty og Polka.


Spildegården

Jane og Geir Henning driv Spildegarden, Øystese, som fjerde generasjon av familien. Garden produserer epler og bringebær. Disse blir solgt «naturell» eller blir presset til juice av topp kvalitet. En eple sort i hver flaske.


Tveite Gård, Voss

Tveite Gard ligger i Voss kommune, i nærheten av Stalheim. Gården ligger på 460 m.o.h, og er en “typisk” vestlandsgard, akkurat passe stor og akkurat passe bratt Til gården har vi stølsrett og støl i Brekkedalen. På gården har dei sau type gammelnorsk sau/villsau. Disse får lov å gå ute fra slutten av mai til høsten og vinteren kryper nedover fjellsidene. Da trekker sauene og lammene hjem. Dei har også gjess og mangalitsasvin/ullgris. Mangalitsasvin produserer mer marmorert kjøtt enn moderne griseraser, og inneheld mykje omega3 fettsyrer. Grisen er hardfør og klarer seg ute hele året. Tveite gård produserer en god del egne produkter som korv, pinnekjøtt, bacon og spekepølser.

Kategorier
Kategori
Del artikkel